Cara dapat A Matematik Tambahan

Macam dengan Matematik jugalah. Matematik tambahan jika tanya kepada orang pandai mesti jawab kena buat banyak latihan. Jawapan itu memang bukan main-main. Matematik tambahan ini ada tajuk yang sama dengan matematik dan ada yang sama dengan Fizik. Jadi, ada bab yang mesti boleh buat sebab sama dengan subjek lain.Markah lulus SPM matematik tambahan hanya beberapa belas sahaja. Nak dapat A memang ada harapanlah.

Kalau tak mahu buang masa, ambil soalan Matematik tambahan kertas satu dan Kertas 2 peperiksaan seperti SPM tahun-tahun lepas dan buat semuanya. Sebab yang akan keluar nanti soalan yang sama tetapi angka yang berbeza.Kalau anda tak buat memang menyesal.

Apa yang penting adalah ambil soalan yang tak tahu dan tanya kepada sesiapa saja cara nak dapat jawapan. Matematik tambahan kalau baca jawapan saja tak cukup, kena cuba jawab. Lepas baca cuba esok jawab, mesti dah lupa. Oleh itu, mesti baca jawapan dan cuba buat tanpa tengok jawapan selepas itu.

======================================

Semua nota dan artikel dalam blog ini boleh disebarkan

secara percuma dengan syarat ada pautan balik

http://www.ketam.pja.my

======================================

114 thoughts on “Cara dapat A Matematik Tambahan

  1. iza

    memang matematik tambahan sama dengan subjek matematik tapi cara pembelajaran matematik tambahan susah nak tangkap walaupun kita dah cuba memahaminya tapi ia membelitkan

    Reply
    1. admin Post author

      Walaupun anda kata susah nak tangkap walaupun dah cuba memahaminya, sebenarnya anda masih perlu terus berusaha dan jangan mengeluh.
      Teruskan memahaminya sampai saat peperiksaan. Apabila detik peperiksaan semakin hampir, akan faham juga suatu hari nanti. Saya pernah menjadi begitu dan tak guna saya mengeluh.
      Sabarlah, teruskan memahaminya walaupun anda kata macam2.

      Reply
  2. c-ty

    saya slalu pat +math,,ngan fizik gagal..sy da wat nyak2 lthn tp still gak mcm tu..bleyh x bg care laen tok pandai +math ngan fzik??
    abg sedare sy kate klo kita da bleyh kuasai +math,,mesty kita bleyh kuasai fzk gak..tol kew??

    Jawapan: Mcm ni sajalah, teruskan buat banyak kali latihan. Memang buat latihan adalah caranya, mungkin anda belum sampai masa untuk faham. Tapi, insya-Allah suatu hari akan faham juga walaupun sekarang keputusan peperiksaan masih sama, walaupun anda sudah kata banyak latihan dibuat.

    Jangan kecewa jika tak ada peningkatan, anda perlu kecewa jika berputus asa awal. Sama ada anda bersedia atau dapat keputusan teruk pun, SPM tetap mesti jawab. Teruskan buat latihan dan baca buku. Jangan putus asa. Saya JAMIN, kalau anda terus buat latihan dan baca buku, keputusan SPM akan mengejutkan anda.

    Kebanyakan orang yang tetap buat latihan walaupun tak ada peningkatan akan dapat peningkatan itu semasa SPM, masa itu dia sudah ada banyak pengalaman buat latihan.

    Ada beberapa bab yang add math dgn fizik adalah sama, jadi satu kelebihan menguasai add math.

    Reply
  3. rixter

    sy xpenah phm psal add math…walaupun sy kelas sains………………gagal sda sekali…entah mcmna semester 2 nie………….

    Reply
  4. Eddy Da Silva

    matematik tambahan adalah merupakan satu subjek yang menyeronokkan..
    terutama apabila kita mendapat jawapan setelah bersusah payah..
    peringatan..
    untuk kuasai add math..paham konsep dahulu..
    soalan-soalan yang susah berasal dari satu konsep yang mudah..^_^

    Reply
  5. Ridhwan bin Abdul Rahim

    saya memang suka akan mata pelajaran matematik.sama ada matematik moden mahupun matematik tambahan.but something make fade up with it.i can answer easily when i am doing exercise but in exam i am bler.some question i can answer but some of it,,oh,,i am sorry,i can’t answer it.So what should i do???

    Reply
  6. finaa

    mmg addmath ssh! but if we learn it, clearly.. n try it,,, insyaAllah ad hrpn 2 get n A+.. evrythng in our hand…so! wat r we waiting 4, let’s try it.. 🙂

    Reply
  7. someone

    urm sabar kite jgn asyik belajar je… macm sasye dulu waktu form 4….. asyik belajar je tapi tak dapat apa2.. masuk je form 5 saye blajar dan melakukan ibadat sehingga hari ini…..5/11/2010….
    nasib baik pra SPM saye ok!!! addmath dapat A,,,,, saye ambik jurusan akaun,,, kite same2 lah berdoa agar kite berjaya ye………sape nak tanyekan sesuatu boleh tanye.. k GOODLUCK FOR YOUR EXAMINATION

    Reply
  8. yiera ypien

    saya mmg ske math..dgr je math sy tros rase nk buat..
    setiap kali exam sy akan dpt A in math moden.. tapi kalau add math slalu fail..sy slalu wat latihan,g tusyen,p stil xleh nk score..tp sy ttp sbar n tros kn usaha wat latihan add math..time spm 09 sy wat dgn spenuh hati..xpndg kiri, xpndg knan.. alhamdulillah..spm09 sy dpt B+ in add math n A+ in math moden..
    p/s= sape2 yg ssh untk jwb soalan add math,anda harus teruskn usaha..dont give up..sy pon mcm anda jgak slalu fail add math..tp sy xpnh give up.. usaha sy slame ni mmg xsia2..

    Reply
  9. nurin

    pehhh mmg fedap sye gan add math ni,, ag2 ader kwn cbar yg sye brlgak pandai wlwpon sye klaz ke due tpi dak tu klaz prtme… mmg fedap gan dak tu,,, now azam nak skor a+ dlm add math nie,,,

    Reply
  10. tieka noratika

    ble ckp pcl math je,mmg sye suke….tp ble ckp pcl addmath,x tau lh….rse cm mls je pker byk2…belit cgt nk wt addmath…knp ek…

    Reply
  11. Fidh'dhaus

    Addmath ni sbnarya aDa cra mudah dy….contohnya bab fungsi msa tingkat 4….dlm buku teks di tunjuk cara mnyelesaikn fungi songsang dgn cara LET ‘Y’..tpi sbnarya ad cra laen nk dpt jwapan dy…lgi sng n hanya 1 step saja

    Reply
  12. faridz

    sya memang suka math ,,,tpi bla form 4 sya msuk klas sains sya blajar pljran bru …yg pling sya bler add math…sya x tw nak bwat pnyemprnaan kuasa 2…cpc2 yg bleh tlong sya,,ad sya kat chikaroe@yahoo.com..sya amt prlu kn prtlongan anda…

    Reply
  13. raydens

    Yeah!^^!
    PRACTICE MAKES PERFECT!!
    Kalau nak pandai addmath..
    Blaja laa dngan Kaum Cina!
    Saya jamin bab kira2 anda akan mahir!
    skjap je fikir…
    but remember!
    PRACTICE MAKES PERFECT!!

    Reply
  14. najwa

    add mt ni menarik kalau kita suka dan tanam minat. tp sy pun bkn suka sngt ad mat! tp tngh cuba sedaya upaya utk mnyukainya.

    Reply
  15. meiquoei

    kdang2 otak jga mmpengaruhi hal ini..org yg cnderung mggunakan otak kiri akan mudah pham subjek ni..org yg cnderung mnggunakan otak knan pula susah skit nak pham..org yg otak kiri power sikit brbnding otak knan
    menyukai nombor..thus, mreka excellent dlam bab mngira2 ni..orang yg otak knan lbih power brbnding otak kiri pula mminati huruf dan mereka slalunya excellent dlam bab fakta2 sprti sjarah n biology..

    Reply
  16. starata

    ermm,, saya nih pelajar integomb,,
    situ cikgu sana bagus2 belaka,, tp addmath saya yg saya kurenngg,, yg saya TAK paham kenapa saya meng’Gelabah’ tyme nk jwb,, rupa2 nya saya dulu bile dpt tau cara jawab soalan tu x bgtahu kat kwn lain,, sy simpan ilmu tu sorang2 ,, so skrg nih sy nk bgtau korang sume yg KONGSI ilmu anda SEBAIK anda dpt ilmu tuh! thanks! wish me gud luck SPM 2010 ^_^

    Reply
  17. otai

    kalau kita set kat kepala hotak kita yg add math tu susah…sampai kiamat la dia susah tp kan cara supaya tdk putus asa ialah gi la tuisyen ngan tutor…home tutor….benda mahal iaitu A bukan senang nak dapat..gaji RM 4000 sebulan nak dapat bukan senang..skang ni la kena bergolok -bergadai

    Reply
  18. shahfira

    thun ni last skola menengah,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,cam ne ni,,,,cam ne,,,,tkutnye,,,,,spm da na dekat,,,

    Reply
  19. niza

    sy sgt mnat dgn math tp ble addmath je sy blurr ckit tp bila kat class sy bole tgkap ckit tp ble time exam je sy blurr sangat cuz sy keliru na gne formula pe.tpi sy akan berusaha bersungguh2 . A+ FOR SPM =) caiyokk !

    Reply
  20. Aiennz

    urm,addmt kl0 x wt lthn mmg susah..sy pn cm tu la jgk..tp kl0 da tau tknik, phm k0nsep..no pr0b lar..lagi pun,jgn nyesal kl0 fail awl2 sbl0m spm..slagi kta b’usaha..insyaAllah akan b’jya..semua lthan yg pnh kita wt sure akn ms0k exam pnya..prcyalah..

    Reply
  21. RAFIEQ pelajar spm 2011

    Assalamualaikum.. saya dahulu sering mendapat GAGAL dlm add math.. setelah diteliti masalah saya adalah tidak tahu tajuk bagi sesuatu soalan spt tajuk coordinate geometry saya sering mengaggap ia adalah linear law.. oleh sebb itu, sy sering pening bile mencari maklumat akannya kerana salah anggap akan tjuk sbnarnya.. skarang markah sy smkin baik ^^ sy lebih suka membuat latihan// tp sy juga manusia biasa.. mesti ada silap juga dimana2.. ^^ usahalaa~

    Reply
  22. scarfire

    saya mgaku memang saya lemah dalam addmath kalau cuba beberapa kali pun kalau tak phm ……..x da guna jugak cnth lah kalau kita buat latihan hari ini , esok gerenti lupa punyalah…dan tengok soalan je dah bler&gelabah.Memang diakui addmath sangat susah untuk difahami ,memang susah giler dan menimbulkan tanda tanya macam mana nak score {A}ni.

    Reply
  23. Jaja

    Addmaths bukanlah killer subject, apa sahaja yg kita mahukan kita perlukan usaha berterusan,begitu juga addmaths, soalan2 lepas blh membantu,kerap bertanya guru,buat analisa soalan sendiri supaya dpt gambaran untuk peperiksaan,ramai pelajar tidak gemar analisa soalan. Target soalan yg boleh buat,mesti blh punya.UsHa tangga kejayaan laaa..

    Reply
  24. aq budak pandai...

    ape yg susah sangat +math nie? x susah la!! aq s’lalu dapat ‘A’ dlm + math nie…okay jeerrrr bezzz gilerrrr math nie..yg perlu ade ialah..korang kene la tanamkan minat dlm +math nie..apela yg susah sgt…bagi aq +math nie cam gule gule kapas jew… hahaha

    Reply
  25. nazri

    add math nie x susah sbnrnye… ia mmg la susuh nk phm n nk blajar… tp kalo rajin blajar… psti snang… tp sy tau antara u all ada yg x ske math… sy x tuisyen pn… tp sy bley buat… 1st skali jgn mngutuk ckgu u all… sbb nnti smua ilmu u all yg blajar ssah nk trima… cara bgaimanapun ckgu u all mngajar… u all kne trima seadanya… sbb stiap manusia x smpurna tau… 2nd plak u all kne phm konsep add math nie.. bgaimana nk gne rmus n ble nk gne, mcm mne nk ubah rmus mngikut khndak soalan… tu yg kne bnyak buat latihan… eh… kne prgi nie… ad mase sy gtau lagi…

    Reply
  26. nyzu

    dont worry la..everythng gonna be ok..add math mgkn ssh,tp ustzh ckp,klu kte buat baik ngn ALLAH,ALLAH akn bagi apa yg kte NAK!..amin……….

    Reply
  27. demak

    saya kalau belajar add math faham, tapi bila exam terus lupa.. tolong bagi saya tip untuk belajar add math…

    Reply
  28. WinD

    walaupun add.math susah,tapi sya akan selalu berusaha…walaupun sya selalu gagal dari form 4 tak pena lulus,waluapun tiap2 tahun dpt gred tak atas dr ‘G’,tapi sya skan tetap berusaha…krna sya ada seorg guru yg berkualiti,baik dan hebat..ole itu,sya mestilah brsha lg..Sir..tunggu kptsn SPM,sya pasti lulus…walaupun cma dpt C,yg pentng sya puas..krn sya tau,itula kmampuan sya..jadi kita mestilah berusaha,walaupun tak perna lulus..kita bljr add.math cma 2thn.jadi walaupun slalu gagal.sya akan tetap berusaha…Doakan lah,semoga sya dan anda akan lulus,walaupun cukup2 kredit..

    Reply
  29. akasara

    bile sy bce komen korg..ade yg kne ngan dri sy…fes sy msuk sains tulen fom 4 sy mnat gler ngan sub bio,kemy,mat mod,sj n x kurg at mat…fes blajr at mt sye leh catch up whole the topic..tup tup enth cm ne th sy x cncentrate ble ckgu ajr n ble exm sye fel…n than sy pker blek cm ne leh fel n sy sdar krane sy x cncentrate ble ckgu ngajr…alhmdullah skrg sy leh trik nfs lege bp at mat sye mmpu dpt A..korg nk tau nape? smuanye krane sy fokus ble ckgu ajr…sy sbnr nye bkn la rjin nk wt exercise at mat ary2 tp ble ckgu ksi keje kolh sy kn pstikn sy wt at mat lu ble smpai umah…so cnclusion dye kt cni sy nk tgaskn kpd korg jgn sesekli leke or x foks ble ckgu ajr..I WISH ALL THE READER SUCSES IN YOUR EXM….n sme2 kte ushe kn agr dpt A at mat dlm SPM…

    Reply
  30. Kak Chaca

    Bagi saya,apa yang penting dalam subjek matametik tambahan ialah memahami konsep dan cuba untuk mengingati formula-formula yang penting..Latihan yang banyak juga dapat membantu kita mencintai subjek ini…selamat mencuba…^_^

    Reply
  31. Kak Chaca

    Add math senang sbenarnya..tp,kita aje yang merumitkan lagi keadaan.Apa yang penting fahami konsep dan ingat formula…memang agak susah pada mulanya,tp cubalah berusaha keras untuk subjek ini ya….selamat menc0ba..

    Reply
  32. nisha

    memang susah math ni bagi soalan fraction dah beberapa kali saya buat sikit lagi saya nak hafal cara-cara mmembuat jalan kerje kertas 2 bahagian fraction tapi macammana dah nasib masa jawab math kertas dua asib menggeletar takut nak jawab takut tak lulus. tapi saya akan mencuba hingga saya berjaya mencapai cita cita dan mencapai ke menara gading!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  33. waniey

    add math mmg pning…sya dlm klas mls sgt na buat lthan…tp bila nak exam je..klam kabut la buat ltihan..tacap blekk…bila dpt result..huh lega giler…lulus ! ok la ckup-2 mkn…:DD

    Reply
  34. Syakirin Ahmad

    Di dalam dunia ini,tidak ada apa yang susah. Perkara yang menyebabkan susah adalah sikap kita sendiri yang MALAS. Semua orang dilahirkan boleh dapat +A MAT. TAMBAHAN. Insya’Allah.

    Reply
  35. Decade

    add math siple je…kite kne banyak score kertas 2…kertas 2 boleh buat pilihan…yang penting kite study tajuk2 yang kite nak pilih…mcm sy study:progession,coordinate geometri,solution of triangles,index,intergration…=)

    Reply
  36. Decade

    add math simple je…kite kne banyak score kertas 2…kertas 2 boleh buat pilihan…yang penting kite study tajuk2 yang kite nak pilih…mcm sy study:progession,coordinate geometri,solution of triangles,index,intergration…=)

    Reply
  37. erna

    salam..saye suke bce komen korang sume…bkan nak busuk aty lay tengok kawan2 sye lulus dalam admath…cume terpker knape saye ley gagal…sye fokus dalam kelas…latihan pon bnyak wat…tp nape masih xada perubahan dalam result sye…tlongla sya…

    Reply
  38. upinipin

    nak dapat add math A, kena rajin buat latihan.. belajar dari kesilapan.. buat jalan kira ikut step by step yg betul utk dpt markah.. kena tahu kekuatan diri dekat soalan mana dan kelemahan yg perlu diperbaiki.. so PRACTICE MAKES PERFECT..

    Reply
  39. tumpanglalu

    first time addmath aq GAGAL..dengki aq dengan geng2 aq yg dapat A ada yg dpt A+ n ada kwn puan aq dpt 100..padahal aq masa pmr dpt straight a macam diorg jugak..setelah diteliti patutlah,,aq xikut ap yg cikgu ajar..aq maen2 dlm kelas..haha tu je..pah tu aq berubah,,wak latihan bukan maen,,tapi last2 syukur result aq membanggakan!

    Reply
  40. firdaus nazman

    assalam to all this article reader….saya budak form 3…thun 2011….jd..sementara nak tunggu result pmr….saya nak tanya..boleh x siapa2 yg boleh memberitahu sinopsis addmath ni dkt saya…sekian….terima kasih….:D

    Reply
  41. firdaus nazman

    assalam to all this article reader….saya budak form 3…thun 2011….jd..sementara nak tunggu result pmr….saya nak tanya..boleh x siapa2 yg boleh memberitahu sinopsis addmath ni dkt saya…sekian….terima kasih….

    Reply
  42. Nor Ashrani

    Assalamualaikum.. sekiranya da buat byk stdy and exercises masih x fhm g agak2 saya da slah teknik pmbljran kowt..why it’s so hard for me 2 undrstnd add math? adoyai..

    Reply
  43. najah najah najwa

    add math mmg memerlukan latihan yg banyak. tetapi apa yang pasti set your mind yg add math tak susah. jadi lebih semangat untuk kita belajar add math dengan usaha yang berterusan

    Reply
  44. Muhd haziq muqris

    Kene belajar rajin upsr&psra belajar rajin-rajin supaya pandai jangan jadi macam saya tak pandai saya akan berushe sunguh-sunguh semua jagan jadi macam saya berdoa banyak-banyak kepada tuhan.

    Reply
  45. sica

    addmath2..dh try bg phm tp x leh nk tgkp gk..bnda len leh sgt cpt phm..bila bab addmath jaa..mcm nk surounder lak..nk wt2 phm bg malu owg ja..mcm2 r..aduyai..hoho~~

    Reply
  46. miza

    math tamb….serius. ckp memg susah walaupun kite baru f.4….memang pening kepala dibuatnyer…………………kan bagus kalo kite boleh rakam ape yang cikgu cakap mase die ajar kite 2…tapi x leh bwak camera kat sekolah lak….huh:)

    Reply
  47. eylah_terengganu

    sy memang x pandai +math,mcm mane sy nk bt???+math dgn fizik sy alwayz gagal..sy bkn x study,tp sy ttp x pndai,,kdg2,sy pom dh rase jemu nk study +math n fizik.plz help me !!!

    Reply
  48. nuwieey kaiysara

    ..hai,,sye mau tnya ni…?? ada x cra plg rngkas tok jwab addmath..??..bg sy,,addmath ni ssah la…lbeh2 lgi2 dlm bab 1 fungsi sngsang tu…bblp

    Reply
  49. fatin

    nk senang addmath, cari soalan, tgk example yg nk hmpr2 sama dgn jenis soalan tu, n cuba follow step by step. n compare, btul tak solution yg korang buat.
    kalau nmpk mcm soalan susah, just tukar nombor tu kpd nombor yg lgi kecik. contoh yg sng la:
    34x + 342 = 748, x=?
    tukar soalan,
    2x + 1 = 5, kan sng skit nk buat solution;.

    Reply
  50. nina

    payah laa +math ni… byk sgt formula… ingt formula, tp last2 tatau pun kene gne frmula tuh… sdeh sgt…. skg ni +math je x lulus yg laen ok la skit.. trtekan sgt bb add math nih.. harap allah akn bg rzeki nnti tyme spm….. memeng xbley pegi la ngan add math.. tak thu dh nk wt cmne… 🙁

    Reply
  51. hamba Allah

    apa-apa pun………..setiap kesusahan pasti ada kemudahan,,,setiap soalan pasti ada jawapan,,,tinggal sejauh mana kita berjalan dan tanya,,,,adakah kita stop sampai di situ je ke ataupun kita nak teruskan menaiki tangga bagi dapat result A+ dalam addmath ni,,,
    >>>soalan yang kita faham dan dapat dengan buat scara SENDIRI,,,adalah antara pekara yang paling membahagiakan..dan akan lahir kata2,,”seronoknya addmath!^^”

    =tiada yang malas akan berjay=
    berjaya dan gagal kita bukan terletak pada tangan kawan kita,,tapi kita,,,,[!]

    doakan kejayaan kita semua!amin,,,,,

    Reply
  52. wak jintu

    Add math ke apa ilmu sekalipun berpunca dari mind set kita. Bila pada peringkat awal mind set kita dah kata susah dan x faham, memang akan jadi gitu pada kita, Bila mind set kita telah menyatakan ia mudah dan senang insyaallah mudahlah kita. Ambil contoh ini masuk rumah kosong yang dah lama tinggal bila mind set kita pada awal lagi kata ada hantu makad dalam perjalan ke dalam rumah ini kita akan sentiasa dalam ketakutan tepi jika sebaliknua insyaallah tidak akan ada apa2

    Reply
  53. Maellor Jeting

    sya merupakan salah satu pelajar page pertama bagi kelas sains d skolah sya sya slalu lulus dalam mata pelajaran add math tetapi hanya cukup-cukup makan je tetapi sya mendapat gred B pada waktu percubaan peperiksaan spm adakah sya mampu mendapat gred baik pada SPM nanti?

    Reply
  54. nadzira

    ha’ah..+math nie kkadang buat kte stress tau..lpas 2 ble ckgu ajar je,lgsong x dpt fokus..nape ek? then, nak tanye camne korang dpat fokus lam klas tyme sub +math nih..please help me!!!!

    Reply
  55. Nora Sairan

    Memang betul dek, kena faham konsep, buat banyak latihan yang serupa dan buat juga banyak latihan yang berbeza. Kepelbagaian sangat penting dalam bentuk latihan Add Math, tak macam soalan matematik lebihkurang sama saja. Maknanya kalau ada soalan dari konsep yang sama tapi ditanya dalam bentuk berbeza cepat cuba.Disitulah letaknya A anda!

    Reply
  56. p-sham

    time mat tam je mesti rase rase ngantuk. naper yer?
    satu lagi solan mat tam dlm buku teks x sama ngan buku latihan yg kita beli. tolong penjelasan tuan pengerusi majlis untuk beritahu tips2 nak a plus mat tam tanpa wat latihan.

    Reply
  57. Aida Nashana

    Sya selalu dpt addmath ggal..bila blajar dlm klas sya fhm ttpi bila dlm peperiksaan sya x fhm soalan yg dikemukan..

    Reply
  58. zainab sholehah bt abdul rashid

    setiap ilmu yang kita pelajari di sekolah adalah milik ALLAH SWT.termasuklah addmaths,bio,fizik dan sebagainya. bersihkan niat setiap kali memulakan pembelajaran bahawa kita belajar kerana ALLAH, bukan kerana SPM. insya-ALLAH,pahala pun dapat,ilmu pun dapat.ingatlah,ALLAH sentiasa bersama kita.

    Reply
  59. far

    add math ni xssh..yg penting kne phm..sbb soalan ada berbagai jenis n kdg2 byk putar belit..Insyaallah masa sy sekolah menengah dulu cikgu sy mmg ajar dgn terbaik dan add math merupakan subjek yg sy paling senang nk score A..sebelum tu cikgu sy mmg byk bagi latihan terutamany soalan dari mrsm n sbp..skrg sy lepasan Universiti n buat part time ajar tusyen add math..bila baca balik mmg sng sgt la.haha.. kesimpulan, bykkn latihan n bertanya kalau tidak phm..buat study group dgn student yg mahir dlm add math ni.. =)

    Reply
  60. nick

    sye dpt both subjek mate,mean mate n add mate 09 a+..hoho..xsush sbnrnye ye sye akui add mate lbh sng dri mate biase..truskn ushe..kt u nnt,byk mate dgunakn..usaha2!

    Reply
  61. vaness

    Addmath memang susah gak nak dapat score..cikgu cakap nak lulus memang senang…tapi nak dapat A memang payah gak…pening kepala tengok addmath…fobia jadinyer…:(

    Reply
  62. norie

    nori nak sangat lulus dgn cemerlang add math ni…walaupun baru semester 1 form 4 skrang ni….tetapi nori tak lulus exam and ujian bru2 ni..saya amat risau dan perlukan bantuan korang semua yang lulus dgn baik dlm add math ni…pleasee!!!!!!!!….help me to find somethng is possible for my nearest exam…thank you!!!…

    Reply
  63. nur syazwani zulaikha

    saya prnah skali ja lulus dan skrg markah gagal saya semakin truk . bagaimana saya nk prbaikinya . lgpun dalam klas saya faham tapi buat latihan saya sukar untuk mmbuat . bgaimana saya nk atasi msalah ini . dan pd 12 hb saya mngahadapi final year exam . ada kala saya trpikir untk drop addmath . dia mnggangu saya untk straight

    Reply
  64. ash

    add math kertas satu 80m kertas 2 100m….saya biase dpt 40 kertas satu dan 60 kertas 2…jd total 100/180=55%

    55% klau peringkat spm sebenar ape grednye…? blh dpt A- tak…?

    Reply
  65. putri

    ADD mt kena faham betulx2 tapi mcm mana nk fhm add mt sbb saya tngk soalan kbat susah.Saya fhm formula tapi saya tk faham soalan dlm bntk soalan panjang.Soalan ringkas tk ada ayat matematik tu lagi senang nk selesaikn .Saya tk tahu mcm mana nk keluarkn ayat matematik tu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *